fbpx
Сьогодні
16:07 04 Лют 2019

В Україні арештували кіберпірата, який створив 56 онлайн-кінотеатрів

Кіберполіція викрила киянина, який створив і адміністрував 56 піратських онлайн-кінотеатрів. Зловмиснику загрожує до шести років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади.

Про це повідомляє ITC.ua

Працівники кіберполіції встановили особу 35-річного киянина, який самостійно створив і адміністрував 56 піратських інтернет-ресурсів. Серед них – «kinogo2019.com», «kinobudka.net», «onlineseriali.net» і «lostkino.net». Також було встановлено місце розташування сервера, з якого здійснювалося відтворення аудіовізуальних творів.

Правоохоронці провели ряд обшуків в Києві, під час яких було вилучено ноутбуки, жорсткі диски, телефони і банківські картки, на які зараховувалися кошти, отримані від розміщення реклами на вебсайтах. Крім того, вилучено три системні блоки, на яких було розгорнуто 210 віртуальних машин. Робота всіх ресурсів поки припинена, експерти оглядають вилучену техніку і оцінюють збитки.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 176 ( «Порушення авторських і суміжних прав») КК України. Вилучена техніка направлена ​​на проведення всіх необхідних експертиз. Зловмиснику загрожує до шести років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: