fbpx
Сьогодні
20:57 02 Лют 2019

Генерал ВПС Венесуели визнав Гуайдо президентом країни

Генерал і директор стратегічного планування військово-повітряних сил Венесуели Франсіско Естебан Янес Родрігес опублікував відеозвернення, в якому заявив про визнання Хуана Гуайдо керівником країни.

За словами генерала, він не визнає "диктаторську владу Ніколаса Мадуро" та готовий виконувати накази Гуайдо, передає El Nacional.

Родрігес також заявив, що 90% військовослужбовців не підтримують Мадуро.

У свою чергу, представники військово-повітряних сил Венесуели назвали зрадником свого генерала.

Нагадаємо, у травні минулого року у Венесуелі пройшли президентські вибори. За даними центрвиборчкому, за чинного президента Мадуро проголосувало 68% виборців, за його найближчого суперника, лідера партії "Прогресивний авангард" Анрі Фалькона – втричі менше.

Опозиція заявила, що в ході голосування були зафіксовані численні порушення, але 10 січня поточного року Мадуро приніс присягу президента.

Парламент Венесуели оголосив Мадуро узурпатором. В країні почалися протести, і на їх піку голови Національної асамблеї Венесуели Хуана Гуайдо оголосили виконуючим обов'язки президента країни.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: