fbpx
Сьогодні
16:16 01 Лют 2019

США призупиняють ракетний договір

Сполучені Штати з 2 лютого призупиняють виконання своїх зобов'язань в рамках Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД).

Про це пише Обозреватель з посиланням на заяви президента США Дональда Трампа.

"США будуть розробляти власну відповідь на порушення Росією ДРСМД, щоб не дати Москві військового переваги", – сказав він.

Трамп також додав, що союзники по НАТО підтримують США в питанні виходу з ДРСМД.

Як повідомлялося, в жовтні минулого року президент Дональд Трамп повідомив, що планує відмовитися від угоди через невиконання Росією своїх зобов'язань. Договір був підписаний в 1987 році президентом США Рональдом Рейганом і лідером Радянського Союзу Михайлом Горбачовим.

Вашингтон стверджує, що Москва порушила договір РСМД, створивши і розгорнувши ракетну систему 9М729. За словами джерела в Державному департаменті, США нещодавно повідомили своїм західним союзникам, що Росія вже розгорнула чотири дивізіони, озброєних крилатою ракетою 9М729. Зараз Росія має 100 таких ракет.
4 грудня держсекретар Майк Помпео дав Росії 60 днів для повернення до дотримання договору, встановивши крайній термін 2 лютого, після чого США відмовляться від своїх зобов'язань за угодою, якщо Росія не повернеться до його дотримання.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: