fbpx
Сьогодні
09:54 31 Січ 2019

Ізраїльські вчені кажуть, що за рік у них будуть повноцінні ліки від раку

Група ізраїльських учених анонсувала за рік повноцінні ліки від раку.

Про це передає Forbes.

Причому воно не тільки дозволить позбутися від хвороби, але при цьому будуть достатньо дешевими та без негативних побічних ефектів.

"Ми вважаємо, що через рік ми запропонуємо повноцінні ліки від раку", – заявив Ден Арідор, голова ради директорів компанії Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd. (AEBi).

Він також додав, що запропонований спосіб лікування раку буде ефективним з першого дня.

При цьому сам процес лікування триватиме кілька тижнів. У той же час лікування "не матиме або буде мати мінімальні побічні ефекти при набагато нижчій вартості, ніж більшість інших видів лікування на ринку".

Побороти рак дослідники планують за допомогою багатоцільового токсину MuTaTo (multi-target toxin). Дослідники заявили, що цей препарат фактично знаходиться на рівні антибіотика раку – це технологія руйнування пухлини найвищого рівня.

За задумом вчених, ліки будуть використовувати комбінацію націлених на рак пептидів і токсину, який зможе особливим чином вбивати ракові клітини.

Препарат вражає ракові клітини відразу декількома пептидами (пов'язаними в ланцюзі сполуками з двох або більше амінокислотами). Вважається, що пептиди мають низку переваг в порівнянні з антитілами. Зокрема, вони менші і дешевші, їх легше виробляти і контролювати.

При цьому препарат MuTaTo може обходити захисні механізми раку і здатний проникати в місця, де інші великі молекули не можуть досягти.

В даний час препарат MuTaTo все ще перебуває на етапі розробки. Компанія успішно завершила експериментальні дослідження на мишах. При цьому вдалося домогтися пригнічення росту ракових клітин у піддослідних тварин, не зачіпаючи здорових клітин гризунів.

Крім того, були проведені численні випробування в пробірці. В даний час компанія AEBi проходить етап патентування конкретних пептидів. Надалі належить отримати необхідні дозволи і пройти етап клінічних досліджень, які можуть бути завершені протягом кількох років.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: