fbpx
Сьогодні
11:58 27 Січ 2019

Стали відомі назва та дата прем'єри фільму про Василя Стуса

Творці фільму про українського поета-дисидента та політв'язня затвердили назву стрічки та повідомили дату прем'єри.

Про це стало відомо з офіційної сторінки Держкіно у Facebook.

У прокат стрічка вийде з назвою "Заборонений". Творча група вирішила відмовитись від імені поета в назві, оскільки розглядає кіно не лише як біографію конкретної людини, а й як образ часу і уособлення боротьби з режимом.

"Наш фільм розкриє на великому екрані тему українського дисидентства. Сподіваємось, що наші колеги знімуть ще не один фільм про цих людей, адже ми знаємо про їхні долі так мало!", – зазначив режисер фільму Роман Бровко.

Картина розповідає про останні роки життя Василя Стуса, про його боротьбу з системою та про спроби опублікувати свою останню збірку віршів, яку він намагався передати з тюрми на волю. Значна частина сюжету розгортається у в'язниці, коли до поета приїжджає агентка КДБ, яка намагається тиснути на нього не силою, а психологічно, тривалими розмовами, в яких вона неймовірно майстерна.

Авторами сценарію є Артемій Кірсанов та Сергій Дзюба, продюсером – Артем Денисов. Головні ролі у стрічці виконують Дмитро Ярошенко, Олег Масленніков, Євгенія Гладій, Віталій Салій.

Фільм "Заборонений" вийде в прокат восени 2019 року. Наразі картина перебуває на стадії постпродукції, тривають перемовини щодо дати релізу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: