fbpx
Сьогодні
11:34 24 Січ 2019

"Тримайся, ми з тобою": Росія і Туреччина підтримали Мадуро

Міністерство закордонних справ Росії та президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган висловили підтримку лідеру Венесуели Ніколасу Мадуро.

"Розвиток подій у Венесуелі дуже добре показує, як насправді прогресивний Захід ставиться до міжнародного права, суверенітету та принципу невтручання у внутрішні справи інших держав", – заявила речниця МЗС Росії Марія Захарова.

Свою підтримку президентові Венесуели висловила й офіційна Анкара.

"Наш президент зателефонував і висловив підтримку Туреччини венесуельському президенту Ніколасові Мадуро, сказавши: "Мій брате Мадуро! Тримайся стійко, ми з тобою", – повідомив речник Ердогана.

10 січня Ніколас Мадуро в черговий раз вступив на посаду президента Венесуели. Нинішній президентський термін має тривати до 2025 року. Він обіймав посаду президента Венесуели з 2013 року після смерті Уго Чавеса.

23 січня лідер Національних зборів Хуан Гуайдо оголосив себе виконувачем обов'язків президента Венесуели. Майже одразу про свою підтримку лідеру опозиції Гуайдо заявив президент США Дональд Трамп.​

У 2018 році економічне становище Венесуели продовжувало погіршуватися: показник інфляції в країні перевищив позначку одного мільйона відсотків за рік. У більшості міст спостерігається нестача товарів повсякденного користування, мільйони людей емігрували з країни в пошуках роботи.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: