fbpx
Сьогодні
13:58 24 Січ 2019

Гройсман і Порошенко вирішили відправити Супрун у відставку, - ЗМІ

Президент Асоціації психіатрів України Семен Глузман розіслав електронного листа керівникам психіатричних установ, в якому стверджує, що Порошенко вирішив відправити у відставку в.о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун.

Про це повідомляє проект BIHUS.Info, публікуючи його лист від 20 січня.

"Президент прийняв рішення про зміщення Супрун. Саме тому в суд пішли позовні заяви від депутатів. І суд викликає Супрун. Але вона ігнорує ці запрошення. Її зміщення погоджене з Гройсманом", – йдеться у листі.

Також зазначається, що якщо вона не погодиться піти в такій ситуації, буде відкрито  кримінальну справу у зв'язку зі зникненням грошей, призначених для закупки медикаментів.

Водночас, автор листа повідомляє, що вже відомо, хто очолить Міністерство після Супрун.

"Вже погоджена кандидатура наступного міністра. Я з ним знайомий і неодноразово обговорював необхідні кроки. Він все розуміє і називає своє майбутнє призначення стратою на електричному стільці", – йдеться у документі.

Відставка начебто погоджена із прем'єром Володимиром Гройсманом. Сам Семен Глузман підтвердив в коментарі, що розсилав такого листа.

"Якщо залишиться Петро (Порошенко – ред.), то я приблизно розумію, кого можуть призначити міністром. Він – депутат, нормальна людина… Петро сказав її (Супрун – ред.) гасити вже", – заявив він.

Водночас він зазначив, що на українську владу тиснуть США, які не бажають відставки Супрун.

"Очевидно, тиск іде якийсь. Американський тиск, очевидно", – сказав президент Асоціації психіатрів.

Зауважимо, що Семен Глузман є постійним критиком діяльності Супрун. Зокрема, він брав участь у форумі організованому головою комітету парламенту з питань охорони здоров'я Ольгою Богомолець.

Під час виступу він заявив, що "необхідно просити і вимагати у влади, щоб призначення міністра проходило після консультацій з медспільнотою".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: