fbpx
Сьогодні
22:26 16 Січ 2019

Страшний прогноз: вчені розповіли про катаклізми через глобальне потепління

Людству для того, щоб утримати зростання глобальної температури в найближчому столітті в межах 1,5 ° С, необхідно повністю відмовитися від будівництва вугільних станцій вже з 2019 року.

Прогноз кліматологів з Університету Лідса опублікований в журналі Nature.

Згідно з дослідженням вчених під керівництвом Крістофера Сміта з Університету Лідса, якщо людство повністю не перейде на зелену енергетику та інфраструктуру прямо зараз, то ймовірність глобальних катаклізмів вже в цьому столітті перевищить 50%.

катаклізми через глобальне потепління

Для аналізу вчені використовували кліматичну модель FaIR – з її допомогою можна дізнатися, як на клімат впливають вже існуючі об'єкти інфраструктури, а також ті, що ще не з'явилися. Крім того, через моделювання можна дізнатися, як буде відновлюватися клімат при поступовій відмові від використання корисних копалин.

Поки тільки в 9% змодельованих ситуацій людство відмовляється від стримування глобального потепління. При цьому вчені відзначають, що не можуть прогнозувати точне використання людством цих моделей, також кліматологи не враховували можливі зовнішні форс-мажорні чинники, такі як потужне виверження вулкана, космічну загрозу і світову війну.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: