fbpx
Сьогодні
Фото, відео 18:01 16 Січ 2019

Інтерактивна екосистема: вчені створили "розумну" теплицю-акваріум

Шведська компанія створила «розумну» мініатюрну теплицю-акваріум EcoGarden. Це інтелектуальна інтерактивна екосистема: ви годуєте рибу, риба годує рослини, а рослини годують вас.

Про це йдеться на сайті проекту.

EcoGarden — це інтелектуальна екосистема, у якій можна вирощувати свіжі трави і овочі круглий рік. І для цього не обов'язково мати якісь особливі знання. Система створена таким чином, що власник може контролювати її віддалено і стежити за всім процесом вирощування, від посіву до збору врожаю. Спеціальний мобільний додаток Ecobloom (доступний для iOS і Android) дозволяє відстежувати роботу екосистеми через підключення до Wi-Fi.

Управління підсвіткою рослин, годування риби або спостереження за тим, що роблять ваші вихованці, — все це доступно з телефону.

EcoGarden

«Ви можете заглибитися у процес і просто насолоджуватися ним, щоб зняти стрес. Жива екосистема, за допомогою якої можна спостерігати за чудесами природи просто у своєму будинку, може покращити ваш спосіб життя», — кажуть творці EcoGarden.

У системі використовується унікальний метод під назвою аквапоніка. Це стародавня техніка вирощування, у якій в якості джерела поживних речовин для рослин використовуються відходи риб, а рослини природним чином фільтрують воду, яка знову повертається рибам.

Таким чином риба годує рослини, а рослини «дбають» про рибу. Відходи риби, у яких міститься аміак, під впливом корисних мікробів природно розкладаються на нітрати (органічні добрива), забезпечуючи рослини необхідними поживними речовинами. Цей процес рециркуляції води на 95% ефективніший, ніж у звичайному сільському господарстві. Природний і стійкий спосіб виробництва продуктів харчування і очищення акваріума створює поновлювану екосистему, у якій рослини і риба живуть у симбіозі. До того ж система не вимагає ніяких ґрунтових або хімічних добрив або пестицидів.

EcoGarden

«Вам не доведеться постійно переживати про те, щоб не забути полити рослини або погодувати рибу, — EcoGarden зробить все за вас! Завдяки вбудованим датчикам та інноваційним технологіям система працює самостійно і реагує на інструкції власника. Перевірте температуру, погодуйте рибу або просто повідомте, що ви їдете за кордон на декілька днів! Усе це — в один клік».

Таким чином EcoGarden може поставляти користувачеві свіжі овочі круглий рік.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: