fbpx
Сьогодні
15:37 04 Січ 2019

Всесвітній банк: роботи не відберуть у людей всі робочі місця

Автоматизація не зможе вбити всі робочі місця у світі, більше того втрачені місця компенсуються в інших секторах економіки.

Про це йдеться у звіті Всесвітнього банку, передає Bloomberg.

В той час як країни з розвиненою економікою втратили робочі місця в промисловості за останні два десятиліття, відбулося зростання цього ж сектору економіки в Східній Азії.

Частка зайнятих в промисловості в Великобританії, Іспанії і Сінгапурі за останні 20 років скоротилася на понад 10%, оскільки робочі перейшли з виробництва на роботу в сферу обслуговування.

Тим часом, ця частка зросла в деяких країнах, що розвиваються, таких як В'єтнам – з 9% в 1991 році до 25% в 2017 році.

"Це четверта промислова революція, раніше вже було три, і в кожному випадку нам вдавалося вижити – машини не знищували людей повністю . Зрештою, ми пристосуємося", – говорить Кодзяну Голдберг, головний економіст Світового банку.

У звіті говориться, що в найближчому майбутньому представникам легко замінних професій доведеться розвинути нові навички – наприклад, рішення складних завдань, роботу в команді та комунікативні навички, оскільки для них відкриються двері в інші сфери економіки.

Раніше в дослідженні Всесвітнього економічного форуму говорилося, що в найближчі чотири роки частка роботи, що виконується роботами, зросте з 29% до 42%. А до 2024 року цей показник зросте до 62%.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: