fbpx
Сьогодні
19:16 03 Січ 2019

На Дніпропетровщині громада підтримала перехід з Московського патріархату до ПЦУ

Віряни Свято-Покровського храму УПЦ МП в селі Рубанівському Васильківського району Дніпропетровської області підтримали перехід до Православної церкви України.

Цю інформацію Радіо Свобода підтвердили 3 січня в храмі.

За словами представників храму, настоятель церкви отець Василь 30 грудня опісля служби виніс на розсуд вірян пропозицію щодо приєднання храму до ПЦУ, пропозиція була підтримана шляхом голосування підняттям рук.

"Ми цього не заперечуємо і не приховуємо. Я думаю, це перший крок. А після надання Україні томосу 6 січня буде певна послідовність кроків, мабуть, нам будуть допомагати юристи, напевно, треба буде зареєструвати новий статут в місцевих органах", – зазначив Володимир Дерев'янко, помічник настоятеля храму.

Він також підтвердив, що віряни організували збір підписів за перехід під юрисдикцію ПЦУ.

Водночас в інформаційному відділі Дніпропетровської єпархії УПЦ МП заявили, що інформація про перехід Свято-Покровського храму в селі Рубанівському під юрисдикцію Православної церкви України начебто не відповідає дійсності.

"Громада й надалі перебуває в юрисдикції Дніпропетровської єпархії Української православної церкви", – заявили в єпархії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: