fbpx
Сьогодні
21:25 02 Січ 2019

Макрон вкотре закликав Путіна звільнити українських моряків і судна

Фото Reuters

2 січня президенти Франції та РФ Емануель Макрон та Володимир Путін провели телефону розмову.

Про це повідомляє сайт Кремля.

Згідно повідомленню Кремля, "детально розглянуто проблематику сирійського врегулювання, перш за все в контексті домовленостей про формування Конституційного комітету, досягнутих за підсумками зустрічі лідерів Росії, Туреччини, Німеччини та Франції 27 жовтня 2018 року в Стамбулі".

Також стверджується, що президенти Франції та РФ обговорили російську агресію у Керченській протоці.

На сайті Кремля це подається таким чином: "Продовжено обмін думками з внутрішньоукраїнського кризи з урахуванням української провокації в Керченській протоці 25 листопада 2018 року".

Зазначимо, що у Кремля зазвичай отремо уточнюють, що розмова відбулася за ініціативи іншої сторони. Наразі такого уточнення немає – це дозволяє припустити, що розмова відбулася за ініціативи Путіна.

На сайті Макрона стосовно розмови з Путіним щодо ситуації в Україні вказано наступне:

"Що стосується російсько-української кризи, президент привітав угоду, досягнуту 27 грудня 2018 року, про відновлення режиму припинення вогню і закликав до його повного і міцного дотримання".

Зазначається, що президент Франції закликав Росію якнайшвидше звільнити затриманих українських моряків і судна, захоплені після військово-морського інциденту 25 листопада 2018 року в Керченській протоці.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: