fbpx
Сьогодні
19:56 01 Січ 2019

Еко-рішення: Британія подвоїть податок на пластикові пакети

Влада Великої Британії планує подвоїти збори за пластикові пакети до 10 пенсів в рамках заходів з захисту навколишнього середовища.

Податок на пластикові пакети Великобританія ввела в 2015 році. Зараз він становить 5 пенсів, передає Bloomberg.

До введення податку середній британець використовував 140 пакетів на рік, після – 19.

«Ми вилучили з обігу понад 15 млрд пластикових пакетів, але хочемо зробити ще більше», – заявив міністр навколишнього середовища Британії Майкл Гоув.

Британський прем'єр-міністр Тереза Мей активно бореться з виробами з пластмаси. Її уряд вже заборонив крихітні пластикові мікросфери, що використовувалися в косметиці та засоби особистої гігієни (наприклад, в зубній пасті), запропонував програму повернення депозитів для пластикових пляшок і вивчив можливість введення обмежень на одноразові пластикові стакани для кави.

Пластикові відходи активно критикують екологи через забруднення океану і завдання шкоди птахам і морським ссавцям. Через це багато компаній виключають використання пластикових виробів. Наприклад, Mcdonald's планує до 2025 року перейти на упаковку матеріалів, що повністю переробляються, а Starbucks відмовиться від пластикових трубочок.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: