fbpx
Сьогодні
Фото, видео 21:23 01 Січ 2019

День народження Бандери: як у столиці відзначили ювілей

Фото УП

1 січня, у вівторок, у Києві відбулася традиційна щорічна смолоскипна хода до 110-ї річниці народження Степана Бандери.

Цього року паралельно з традиційною смолоскипною ходою альтернативну акцію в центрі Києва провів і Національний корпус.

В общем. Я не знаю, как вам об этом сказать, но Нацдружины сейчас идут по Крещатику в новогодних шапках и с бенгальскими огнями. Впереди снеговик со шмайсером. Это марш в честь дня рождения Бандеры.Да, я пил на Новый год. Нет, у меня не алкогольный делирий)

Posted by Vlad Krasinskiy on Tuesday, January 1, 2019

Захід розпочався о 18:00, збір націоналістів зі Свободи, Тризуба Бандери, С14, Сокола, ОУН і Правого сектора пройшов в парку Тараса Шевченка біля пам'ятника Кобзареві.

Кілька тисяч учасників запалили смолоскипи і організованою колоною пройшли по центру столиці до Майдану Незалежності.

Як повідомляв Інтерфакс-Україна, колона пройшла по бульвару Тараса Шевченка, на Бессарабській площі повернувши на Хрещатик в бік Майдану Незалежності.

Учасники акції несли велику кількість смолоскипів, державні прапори України, червоно-чорні та партійні прапори. Попереду йшли барабанщики і їхали кілька автомобілів. Учасники ходи скандували Слава Україні – героям слава, прославляючи учасників Операції Об'єднаних сил.

Колону супроводжували правоохоронці і кілька поліцейських автомобілів. Марш очолив єдиний кандидат в президенти від націоналістів Руслан Кошулинський.

У свою чергу, близько 17.00 від місця збору біля київського Оперного театру на розі вулиць Володимирської та Хмельницького почалося хода, організована партією Національний корпус і громадською організацією Національні дружини.

https://www.facebook.com/2625908874093414/videos/378034842952630/

Вони організували свій марш без традиційних факелів, всі учасники були одягнені в червоні новорічні шапки. Попереду колони йшли двоє людей в костюмах сніговиків. Організатори заявили, що їх марш є святковим і закликали нести позитивний настрій.

Більше тисячі учасників цього маршу пройшли по вулиці Богдана Хмельницького Хрещатиком і пішли в сторону Майдану Незалежності.

Інцидентів під час двох акцій не зафіксовано.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: