fbpx
Сьогодні
19:16 31 Гру 2018

ЄС у 5 разів збільшить фінансування на боротьбу з російською пропагандою

В Європейській комісії заявили, що планують виділити більше коштів та кадрів на боротьбу з російською пропагандою з початку 2019 року.

У комісії відзначили, що дезінформація з боку Кремля є найбільшою загрозою для ЄС, передає Радіо Польща.

Раніше на на боротьбу з пропагандою РФ виділяли 1 млн євро, в 2019 році – 5 млн євро. Група, яка займається боротьбою з російською дезінформацією, раніше налічувала кілька людей, в 2019 році її штат збільшитися до 50 осіб.

Більш ефективно боротися з російською дезінформацією закликала група, що складається з шістдесяти експертів з двадцяти країн, що займаються питаннями безпеки. Експерти з європейських країн, які підписали лист, направлений Європейської комісії, відзначають, що у даній ситуації мобілізація сил та ресурсів просто необхідна.

"До цього моменту Європейська комісія зменшувала нависаючу загрозу з боку Росії. Тепер це змінилося. Добре, що бюджет буде збільшено. Звичайно, все ще цього недостатньо", – сказав керівник програми Kremlin Watch, створеної чеським інститутом Європейські цінності Якуб Янда.

За словами Янди, "бюджет російської дезінформаційною машини налічує мільярди євро".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: