fbpx
Сьогодні
15:49 27 Гру 2018

Путін заявив про готовність задіяти "невразливу для США" ракету. У Пентагоні нарікають на хвастощі РФ

Новий російський гіперзвуковий ракетний комплекс за словами росіян абсолютно невразливий для систем протиракетної оборони США.

Про це сьогодні заявив президент Росії Володимир Путін, передає CNN.

"Росія першою в світі отримала стратегічну зброю нового типу, і це справді забезпечить безпеку нашої держави і нашого народу на десятиліття вперед", – сказав Путін.

За його словами, "це прекрасний, чудовий подарунок для країни на Новий рік".

Зазначається, що гіперзвукова система "Авангард" була випробувана на військовій авіабазі "Ясний" на південному заході Росії і готова до дії.

У ранніх повідомленнях йшлося, що ракети "Авангард" мають міжконтинентальну дальність дії і здатні літати зі швидкістю понад 15 тисяч кілометрів на годину.

Ракета має маневрову боєголовку, яка наближаючись до цілі може регулювати висоту і напрямок, щоб уникнути протиповітряного захисту супротивника і навіть може літати досить низько аби уникати авіаційних перехоплювачів.

"Вона буде практично невразливою", – хвалився раніше Путін.

Видання намагалося взяти коментар у Пентагоні з приводу заяви Путіна, однак один з американських чиновників висловив CNN сумнів, що така потужна зброя може взагалі бути в Росії.

"Російські хвастощі щодо нових військових можливостей часто не підкріплюються реальністю", – пише видання з посиланням на аналітиків Пентагону.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: