fbpx
Сьогодні
11:05 27 Гру 2018

Посольство Ізраїлю не вважає за потрібне "підкріпити фактами" провину Бандери на заклик В'ятровича

Посольство Ізраїлю в Україні не вважає за потрібне відповідати на заклик директора українського Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича щодо обґрунтування провини лідера УПА Степана Бандери.

Про це у відповідь на запит УНН повідомили в посольстві.

"Посольство Ізраїлю в Україні не вважає за потрібне долучати щось до попередньої заяви та до листа, що був надісланий до Львівської обласної ради", – заявили в дипустанові, відповідаючи на запитання про те, чи планує посольство відповідати на тези В'ятровича чи реагувати на рішення Львівської обласної ради.

Нагадаємо, 11 грудня Львівська обласна рада прийняла рішення проголосити 2019-й роком Степана Бандери.

У відповідь на це посол Ізраїлю в Україні Джоен Ліон заявив, що шокований таким рішенням.

"Я не можу зрозуміти, як прославляння тих, хто безпосередньо брав участь у жахливих антисемітських злочинах, допомагає боротися з антисемітизмом та ксенофобією", – заявив посол.

В свою чергу, директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович висловив думку про те, що теза посла Ізраїля про "безпосередню участь у жахливих антисемітських злочинах" Степана Бандери вимагає обґрунтування.

Він закликав його "підкріпити фактами" своє звинувачення.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: