fbpx
Сьогодні
20:35 25 Гру 2018

Пом'яті, але живі: українські зірки закликали пристібатись в авто

Співачки Оля Полякова, Надя Дорофєєва, Даша Астаф'єва, TAYANNA і Michelle Andrade взяли участь у новорічній соціальній кампанії, що закликає водіїв та пасажирів користуватись ременем безпеки. У проекті, реалізованому Центром демократії та  верховенства права, зірки позували у  м'ятих святкових сукнях, показуючи, що краще пристібнутися і пом'яти одяг, ніж ризикувати життям.

Вже понад 2 роки ЦЕДЕМ популяризує тему безпеки на дорогах і прищеплює українцям звичку пристібатися у рамках Кампанії "За безпечні дороги". За час роботи Центру рівень користування ременем зріс більше, ніж на половину — з 15% у 2017 році до 23% у 2018-му. Верховна Рада ухвалила у першому читанні ініційований ЦЕДЕМ законопроект про підвищення штрафів за ігнорування пасків безпеки, що очікує на остаточне голосування після Нового року. Тому у святковий період організація вирішила ще раз привернути увагу суспільства до важливості використання пасків безпеки.

«162 000 ДТП трапляється на українських дорогах щороку. Проблема актуалізується у новорічний період, коли у святковій лихоманці, ми забуваємо подумати про свою безпеку і пристібнутися. Хоча шанси зберегти життя в аварії з ременем безпеки в два рази вищі, ніж без. У ТОП-7 причин, чому водії та пасажири не хочуть пристібатися — небажання зім'яти нарядний одяг. Тож ми вирішили залучити у кампанію відомих українок, які покажуть, що  дві складки на сукні здаються проблемою лише до моменту, поки не поставиш на терези — м'яту сукню і своє життя»

Олеся Холопік, заступник директора ЦЕДЕМ

Зірковий проект показує нарядних та веселих співачок, які вже приїхали на вечірку. У них красиві зачіски, святковий мейк-ап і складки на сукнях від паску безпеки.

«Я декілька разів потрапляла в аварію, після однієї з яких в мене навіть залишилися шрами на колінах. Тепер в моїй машині пристібаються всі – це стало моїм правилом. Принципово не сідаю в таксі, де не працює пасок безпеки, а також ніколи не відмовлюсь від нього через страх зіпсувати одяг – краще підберу сукню, яка не мнеться або мнеться, але гарно. Своєю участю у кампанії хочу закликати всіх українців бути мудрішими – пристібатися і піклуватися про свою безпеку та безпеку оточуючих»

Даша Астаф'єва

«В період новорічних свят причина «я не пристібаю пасок безпеки, щоб не пом'яти святковий одяг» входить в топ виправдань водіїв і пасажирів.Це жахливо засмучує! Пристібатися в автомобілі — незмінне правило, в якому не може бути винятків. Я роблю це завжди. Зрештою, якщо ви так переживаєте про свій зовнішній вигляд, візьміть святкове вбрання з собою і переодягніться на місці»

Надя Дорофеєва

«Коли мені було вісімнадцять, я потрапила в аварію. Їхала на передньому сидінні, не пристібнувшись. Автомобіль перед нами різко загальмував. Я вдарилася головою об торпедо, сильно розбила обличчя та чотири тижні пролежала  в лікарні. З тих часів в мене залишився шрам над бровою і звичка завжди пристібатися. Хіба має значення, чи пом'явся твій піджак чи сукня, якщо мова йде про твоє життя?»

Оля Полякова

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: