fbpx
Сьогодні
10:23 24 Гру 2018

Археологи виявили сліди найдавнішого в історії політичного вбивства

Німецькі дослідники визначили ймовірну причину смерті знатного чоловіка, який помер майже 4000 років тому.

На думку дослідників, він став жертвою політичного вбивства, повідомляє Science Alert.

У 1877 році німецький історик мистецтва на ім'я Фрідріх Клопфляйш виявив останки, які були поховані приблизно в 1940 році до нашої ери.

Всередині, крім тіла, лежали золоті прикраси, кинджал, сокири та бронзові ножі, глиняні судини. Все вказувало, що могила належить знатній персоні – ймовірно, князю.

Про цього чоловіка часів бронзового віку було мало що відомо. Нове дослідження кісток дозволило знайти, принаймні, одну нову інформацію – комусь цей чоловік справді дуже не подобався.

Щодо того, ким могла бути багата фігура, можуть бути тільки припущення.

Кістки розповідають про старіючого чоловіка, у якого з'являються ознаки потертості зубів і подагри. У 2012 році антропологи шукали травми, які могли б пояснити смерть людини, але не знайшли нічого переконливого.

Історик Кай Майкл і археолог Харальд Меллер – експерт по культурі раннього бронзового століття – не були задоволені і закликали експертів повернутися до вивчення останків.

"Нам вдалося перевірити три явних пошкодження кісток. Ймовірно, було більше травм, але все ті, що ми підтвердили, були смертельними. Знаряддя вбивства, можливо, було кинджалом, лезо мало бути довжиною не менше 15 сантиметрів", – говорить заступник директора інституту юридичної медицини Саарського університету Френк Рамсталер.

Удари були нанесені в живіт і в хребет – на одинадцятому грудному хребці залишилася подряпина шириною шість і глибиною три міліметри. Жертва при цьому, швидше за все, стояла біля стіни або лежала. Таке поранення неминуче зашкодило б артерії і призвело до смерті.

Такий удар, швидше за все був нанесений досвідченим воїном: пізніше подібний смертельний удар використовували римські гладіатори.

Якщо гіпотеза про несподівану атаку досвідченого вбивці правдива, це робить трагічний кінець цього знатного чоловіка найстарішим прикладом політичного вбивства, зазначає видання.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: