fbpx
Сьогодні
17:54 21 Гру 2018

Facebook розробляє свою криптовалюту

Facebook працює над створенням криптовалюти, яка дозволить користувачам переводити гроші в додатку WhatsApp.

Новинка буде орієнтована на ринок Індії та інших країн, що розвиваються, повідомляє агентство Bloomberg.

Компанія розробляє StableCoin – тип цифрової валюти, прив'язаною до долара США, говорять люди, які просили не називати їх імені при обговоренні внутрішніх планів Facebook. Соцмережа далека від того, щоб випустити криптовалюту, тому що вона все ще працює над стратегією, включаючи план для депозитарних активів або регулярних валют, які будуть використовуватися для захисту вартості StableCoin.

Вже давно очікується, що Facebook зробить крок в сфері фінансових послуг після того, як в 2014 році компанія найняла колишнього президента PayPal Девіда Маркуса для запуску свого застосунку Messenger. У травні Маркус став керівником ініціативи по блокчейну, яка публічно не обговорювалася в деталях.

За словами співробітників LinkedIn, Facebook найняла нових співробітників і тепер в її блокчейн-групі налічується близько 40 осіб

"Як і багато інших компаній, Facebook вивчає, як можна використовувати можливості технології блокчейна. Ця нова невелика команда вивчає безліч різних додатків. Більше ми нічого сказати не можемо", – заявив представник компанії.

WhatsApp, зашифрований додаток для мобільних повідомлень, який належить Facebook, користується популярністю в Індії і налічує там більше 200 мільйонів користувачів. Країна також лідирує в світі по грошовим переказам – в 2017 році люди відправили додому в Індію $69 мільярдів. У Facebook високо оцінюють перспективи зростання на другому найбільшому ринку інтернет-користувачів після Китаю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: