fbpx
Сьогодні
Фото 10:54 19 Гру 2018

У Дніпрі презентували Ситуаційний центр, який дозволить "бачити місто як на долоні" і керувати ним

У Дніпрі відбулася презентація Ситуаційного центру міста, який об'єднує в одну систему управління інфраструктурою міста. 

Про це передає Цензор.

Інтерактивна система об'єднує датчики на мережах водоканалу, розподільних щитках, тягових підстанціях, ліфтах, а також GPS-системи на громадському транспорті, комунальній техніці, машинах швидкої допомоги. До неї підключено і правоохоронні органи.

"Все це дає змогу бачити картину міста як на долоні, а потім – ефективно управляти його роботою. Це економить міський бюджет", – йдеться у повідомленні.

Зараз комплекс працює в тестовому режимі.

Електронна система Ситуаційного центру в Дніпрі здатна до самостійного навчання. Інформацію обробляють спеціальні оператори, які стежать за ситуацією.

За необхідності можна проводити відеоконференції і виводити картинку подій у місті на великі екрани, обладнані в комплексі.

"Очі" ситуаційного центру – це керовані, панорамні і статичні камери спостереження. До кінця року мерія планує збільшити їхню кількість у місті до 720. Убезпечити камери від вандалів допоможе поліція.

Також мережа матиме доступ до камер у ліфтових кабінах будинків. Такі хочуть встановити в близько п'ятисот підйомниках.

"Система безпеки в містах України охоплює кілька підсистем – коли працюють прямі державні і муніципальні функції. Муніципальну функцію зараз реалізував і представив мер Дніпра. Національна поліція, служба надзвичайних ситуацій має власні підсистеми реагування і спостереження. До цього ми додаємо ефективну систему, яку запропонували сьогодні. Ця система стала на крок ближчою до безпечного міста", – зазначив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час презентації центру.

Зараз Ситуаційний центр Дніпра об'єднує інформацію з пультів управління чотирьох комунальних підприємств – "Дорсервіс", "Безпечна й інноваційна освіта", "Муніципальна варта", "Міський електротранспорт".

Після виходу з тестового режиму до нього підключатимуть нові модулі. Зокрема на комунальну техніку. Через спеціальні датчики можна буде бачити, де є машина і чи належним чином вона працює.

Вже наступного року в комплексі хочуть встановити також програмне забезпечення від ізраїльських розробників.

Ситуаційний центр Ситуаційний центр Ситуаційний центр Ситуаційний центр Ситуаційний центр

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: