fbpx
Сьогодні
16:32 19 Гру 2018

На честь Трампа назвали сліпу амфібію, яка закопується головою в пісок

Новий вид амфібій, який було виявлено у Панамі, назвали на честь президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє The Guardian.

Право дати назву новому виду розігрувалося на благодійному аукціоні, кошти з якого передадуть фонду Rainforest Trust charity, що займається порятунком тропічних лісів. Його отримав Ейден Белл, керівник компанії, що виробляє екологічно чисті будівельні матеріали. Підсумкова вартість лота становила 25 тисяч доларів.

За рішенням Белла новий вид отримав назву Dermophis donaldtrumpi. Це маленька амфібія, позбавлена зору, що живе переважно під землею і вміє закопувати голову в пісок. Белл заявив, що бачить схожість між звичками амфібії і поведінкою президента США у сфері кліматичної політики, а також зазначив, що через рішення, які ухвалює Трамп, чутливий до змін довкілля вид може опинитися під загрозою вимирання.

Вчені, які виявили 10-сантиметрову амфібію, погодилися використовувати назву Dermophis donaldtrumpi під час офіційної публікації відкриття в науковій літературі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: