fbpx
Сьогодні
09:22 05 Гру 2018

Загроза нападу Росії зараз найвища з 2014 року, - Муженко

Росія з кінця серпня зміцнює свої сили біля кордону з Україною, і зараз військова загроза з її боку найбільша з 2014 року.

Про це заявив командувач Збройними силами України Віктор Муженко в інтерв'ю Reuters.

Генерал показав серію супутникових знімків на доказ розміщення російських танків типу Т-62 М на відстані 18 км від українського кордону.

За два останні тижні їхня кількість там зросла удвічі – з 93 бойових машин до 250.

"Перед нами агресор, який не має жодних правових, моральних чи будь-яких інших обмежень", – сказав він.

За його інформацією, від серпня цього року Росія збільшила кількість військ на кордоні з Україною, перекидаючи туди навіть підрозділи з Далекого Сходу.

"Ми спостерігаємо збільшення інтенсивності оперативних та бойових навчань, і всі вони, як правило, носять атакувальний характер", – сказав він.

За його словами, в Криму також спостерігається "серйозне збільшення" кількості військ та озброєнь, а в минулому місяці Росія також збільшила кількість військово-морських сил у регіоні.

"Поєднання всіх цих ознак підтверджує агресивність намірів та загрози військового характеру проти України, які постійно зростають", – сказав він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: