fbpx
Сьогодні
21:27 29 Лис 2018

Музей на Поштовій: Київрада зобов'язала забудовника зберегти знайдені артефакти  

У четвер, 29 листопада, депутати Київської міської ради ухвалили рішення, яке має урегулювати збереження артефактів, знайдених під час будівництва підземного торгово-розважального центру на Поштовій площі.

Як повідомили у прес-службі Київради, інвестор має внести зміни в інвестиційний договір на вигідних для міста умовах або розірвати його взагалі.

У змінах до договору київські депутати запропонували врахувати розміщення на об'єкті ТРЦ приміщень музею та альтернативне укріплення паль на ділянці проведення археологічних розкопок замість залізобетонної плити.

Таким чином у Київраді намагаються зберегти артефакти, знайдені під час розкопок на Поштовій площі та забезпечити їхню музеєфікацію.

"Ми знайшли компромісне рішення. Враховуючи той факт, що під час будівельних робіт були знайдені артефакти, ми фактично зобов'язуємо забудовника створити музей на Поштовій площі. Але при цьому даємо можливість не розривати договір, захищаючи його інтереси. Це цілком логічне рішення, адже для інвестора це може бути дуже вигідний проект і достатньо прибуткове вкладення", – пояснив голова постійної комісії Київради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики Олександр Бродський.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: