fbpx
Сьогодні
00:31 26 Лис 2018

Порошенко звернувся до Ради підтримати запровадження воєнного стану. Депутати зберуться в понеділок

Президент України Петро Порошенко звернувся до депутатів Верховної Ради зібратися у понеділок, 26 листопада, і підтримати запровадження військового стану. Про це він заявив у прямому ефірі на засіданні РНБО щодо ситуації в Керченській затоці.

"Воєнний кабінет звернувся до мене з пропозицією винести на засідання РНБО про запровадження військового стану, і Верховна Рада завтра по можливості розгляне це питання", – повідомив він.

Термінове засідання РНБО через події на Азовському морі

Як Президент, як Верховний головнокомандувач ЗСУ, відповідно до Конституції, підтримую рішення Воєнного кабінету винести на РНБО питання про запровадження воєнного стану та звернення до ВР, щодо розгляду відповідного рішення на позачерговому засіданні.

Posted by Петро Порошенко on Sunday, November 25, 2018

"Це не означає наступу, не означає зміну позицій на лінії розмежуванні та інших ділянках. Рішення не передбачає загальної мобілізації. Але я прошу резерв 1-шої черги, ветерани, будьте напоготові захистити нашу державу", – підкреслив Порошенко.

За його словами, "рішення не передбачатиме обмеження конституційних прав і обов'язків".

"Завтра я звертаюся до народних депутатів з проханням прибути в Київ, щоб в закритому режимі провести обговорення і забезпечити відповідальне прийняття необхідного рішення", – сказав Петро Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: