fbpx
Сьогодні
16:11 23 Лис 2018

Сенатор Польщі привіз до ВР резолюцію про визнання Голодомору геноцидом

Сенатор Республіки Польща Ярослав Обремський вручив Голові Верховної Ради Андрію Парубію рішення Сенату Польщі про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Церемонія вручення документу відбулась під час зустрічі політиків у Верховній Раді України, повідомляє Укрінформ.

"Я дуже зрадів, коли побачив результат голосування в Сенаті щодо ухвали, яку я опрацьовував, і всі одноголосно віддали голос "за". Я вважаю, що три елементи були провідними в голосах, які віддавали члени Сенату. Загалом ХХ століття – це було найбільш трагічне сторіччя в історії людства, коли багато було здійснено людиновбивчих злочинів, і Голодомор належить до низки тих, про які найменше відомо у світі. Тому цю правду треба поширювати і розповідати", – сказав сенатор.

Він додав, що Україна та Польща мають разом інформувати світову громадськість про злочини комуністичної ідеології та про загрозу, яку вони можуть нести людям.

Окрім того, обгрутовуючи перед Сенатом Польщі важливість ухвали, Обремскі наголошував, що "Голодомор не був звичайним елементом класової боротьби, а знаряддям боротьби з незалежним селянством, з проявами українськості".

Він також нагадав, що 12 років тому Сенат Польщі ухвалив резолюцію щодо визнання Голодомору злочином геноциду.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій зі свого боку підкреслив, що для України "дуже важлива ваша участь у трагічній події, яку ми відзначаємо сьогодні, – у 85-х роковинах Голодомору, і рішення Сенату з цього приводу є для нас знаком великої дружби".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: