fbpx
Сьогодні
11:42 22 Лис 2018

"Екорубрика" відправляється у Кам’янське: стартує проект репортажів про екологічні проблеми за пожертви від читачів

"Рубрика" оголосила спільнокошт для матеріалів про екологічні проблеми.

За 10 днів ми зібрали 1400 гривень. Нас підтримали 8 читачів на суми від 5 до 500 гривень.

І наш журналіст Олександр Ярощук вже відправляється писати перший репортаж  досліджувати екологічні проблеми міста Кам'янського Дніпропетровської області.

Кам'янське (колишня назва – Дніпродзержинськ) – одне з 5 міст, які найбільше потерпають від техногенного забруднення. Промислові гіганти цього міста потрапили до списку найбільших забруднювачів України, підготовленого Міністерством екології і природних ресурсів. Наприклад, Дніпровський меткомбінат займає 2-ге місце у списку підприємств забрудників води і 10-те серед підприємств, які найбільше забруднюють повітря. Значну шкоду довкіллю також завдають розміщені у Кам'янському хімічні та інші підприємства.

Кам'янськ, Дніпропетровська область

Кам'янськ, Дніпропетровська область

Жителі Кам'янського неодноразово збирали підписи та проводили акції з вимогами припинити понаднормові викиди забруднюючих речовин. У вересні екологи та активіст міста провели акцію з вимогами покращити якість повітря в місті.

У нашому проекті #ЕкоРубрика ми покажемо Вам, до чого призводить неконтрольоване забруднення, тих, хто ним керує і використовує для власного збагачення, людей, які щодня борються з цим лихом.

Далі ми розповідатимемо про екологічні проблеми Запоріжжя, Маріуполя, Кривого Рогу та Калуша. Дякуємо за донейти, які ви вже зробили  завдяки вам цей проект можливий і про реалії еко-проблем дізнаються більше.

Підтримати наступні поїздки просимо за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: