fbpx
Сьогодні
18:22 20 Лис 2018

Заява: ЄБРР припиняє кредитування сонячної енергетики в Україні

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) припиняє фінансування проектів сонячної енергетики та подумує перестати кредитувати відновлювальну енергетику в Україні.

Про це повідомила старший банкір департаменту електроенергії банку Ольга Єрьоміна, передає агентство Інтерфакс-Україна.

"Зараз рахунок пішов на дні, коли банк може вирішити, що в подальшому з відновлюваної енергетики нових проектів він не буде робити. Щодо сонячної електроенергії ми вже вирішили, що нових проектів не беремо, щодо вітрової поки не прийнято рішення", – сказала вона.

За словами Єрьоміної, ЄБРР стурбований відсутністю значних кроків з боку парламенту щодо переходу від "зеленого" тарифу до інших, "більш раціональних методів" підтримки розвитку відновлювальних джерел енергії (ВДЕ).

"Боюся, що ми будемо не останньою ластівкою, яка перестане підтримувати проекти з відновлюваної енергетики, якщо не почнеться безпосередній плановий перехід на більш стійку систему підтримки ВДЕ-проектів", – додала вона.

Єрьоміна уточнила, що €250 млн, виділених ЄБРР в рамках програми USELF-III для проектів у сфері альтернативної енергетики влітку, в даний час майже вичерпані.

Нова програма фінансування для відновлюваної енергетики може розглядатися тільки після впровадження в Україні аукціонів, які дозволять знизити тарифи на енергію, вироблену ВДЕ.

Відзначимо, що ЄБРР має намір виділити від $2 млн до $4 млн в розробку інфраструктури проведення аукціонів при стимулюванні розвитку поновлюваних джерел електроенергії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: