fbpx
Сьогодні
22:25 12 Лис 2018

Австрійська компанія вперше випробувала в повітрі свій гібридний літак

Фото Diamond Aircraft

Австрійська компанія Diamond Aircraft Industries у співпраці з Siemens повідомила про перший політ свого гібридного літака.

Для випробувань новинки використовувався літак на базі моделі DA40, який був доопрацьований для підтримки гібридної електричної трансмісії, повідомляє PilotWeb.aero.

Siemens AG і Diamond Aircraft Industries вже кілька років співпрацюють в розробці гібридних електричних літаків. Основною метою цього проекту є розробка літака, який має більш низьку витрату палива, а також низький рівень шуму. Гібридна трансмісія забезпечить можливість повністю електричного зльоту без додаткового шуму і забруднення.

Легкий літак DA40 – це чотиримісний однодвигунний поршневий літак з повітряним гвинтом в носовій частині. Розробники видалили з літального апарату поршневий двигун і встановили замість нього дизель-генератор потужністю 110 кіловат. Від нього заряджаються дві акумуляторні батареї.

"Це перший серійно-гібридний електричний літак в світі з двома пропелерами вільного ходу і одним двигуном внутрішнього згоряння. Розподілена рухова архітектура відкриває абсолютно нові можливості для розробки високоефективних літаків", – говорить доктор Франк Антон, виконавчий віце-президент підрозділу eAircraft в Siemens AG.

Протягом 20-хвилинного першого польоту літак продемонстрував всі режими роботи, в тому числі рух за допомогою електрики, звичайних двигунів і в гібридному режимі.

Інгмар Майербух, керівник льотного випробування компанії Diamond Aircraft Industries Gmbh, який пілотував літак, сказав: "Перший рейс перевищив всі наші очікування. Комбінація гібридної трансмісії і конфігурації літака просто ідеальна. Ми досягли 130 вузлів при середній потужності і піднялися на висоту 3000 футів".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: