fbpx
Сьогодні
09:45 08 Лис 2018

У Канаді ревнивий хлопець місяцями тероризував колишню за допомогою "розумного будинку"

Мешканку Канади кілька місяців поспіль тероризував її колишній хлопець за допомогою технології Smart home.

Про це передає CBC.

Для шпигунства і залякувань він використовував систему розумного будинку, що дозволяє керувати освітленням, обігрівом, жалюзями, камерами відеоспостереженням та іншою технікою, використовуючи відповідну програму на смартфоні.

За словами дівчини, її колишній чоловік завжди був ревнивим і підозрілим. Наприклад, коли його не було вдома, він дзвонив подрузі по відеозв'язку і вимагав провести екскурсію по будинку, щоб переконатися, що в оселі немає коханця.

Коли пара розлучилася, хлопець почав мстити, причому робив це за допомогою розумного будинку, до системи якого він зберіг доступ.

Наприклад, він став стежити за дівчиною за допомогою камер відеоспостереження, а також віддалено включав посеред ночі на всю потужність аудіосистему чи телевізор.

Така поведінка "полтергейста" дуже лякала дівчину і завдала їй чимало психологічних проблем.

"Розумний будинок – це дуже зручно. Але мій досвід взаємодії з ним перетворився в кошмар. З тих пір я прекрасно усвідомлюю всі небезпеки, які таять в собі подібні технології", – говорить дівчина.

При цьому її колишній хлопець, змінивши пароль, навідріз відмовлявся повертати контроль над системою власниці квартири.

"В результаті мені залишалося тільки вимкнути розумний будинок", – зазначила потерпіла.

Наостанок героїня сюжету зазначила, що, на її думку, виробникам розумних пристроїв слід оснащувати їх "захистом від зловживань".

"Зловживання розумними пристроями – зростаюча проблема, тому компаніям потрібно старанніше працювати на тим, щоб не дозволяти зловмисникам брати контроль над цими пристроями в свої руки і використовувати їх в своїх підступних цілях", – підсумувала дівчина.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: