fbpx
Сьогодні
15:52 02 Лис 2018

Набув чинності закон про покарання за використання символіки Нацполіції

Сьогодні набув чинності закон, який вводить штрафи за незаконне використання символіки Національної поліції.

Про це повідомляє прес-центр МВС України.

В Україні сьогодні набув чинності закон № 2584-VIII, який визначає ознаки належності до поліції, порядок їх використання та вводить відповідальність за незаконне використання символіки Нацполіції.

Згідно тексту закону, ознаками належності до поліції є символіка поліції, однострій поліцейських, спеціальні звання, відомчі відзнаки, спеціальний жетон та службове посвідчення поліцейського.

Використання найменування поліції або похідних від нього, у тому числі викладених іноземною мовою здійснюється виключно поліцією.

Через півроку після набуття чинності цього закону, в травні 2019 року, почнуть діяти штрафи за незаконне використання символіки Нацполіції.

Незаконне використання громадянином ознак належності до Нацполіції потягне накладення штрафу на 1000-2000 неоподатковуваних мінімумів – це 17 000-34 000 грн.

А для юридичних осіб чи органів влади, або місцевого самоврядування таке порушення потягне на 2000-3000 неоподатковуваних мінімумів – 34 000-51 000 грн.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: