fbpx
Сьогодні
Розслідування 17:16 21 Жов 2018

Ректор КПІ приховав мільйонні статки у Чорногорії та США

Фото kpi.ua

Ректор Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського та голова наглядової ради Укроборонпрому Михайло Згуровський не зазначив у своїх деклараціях спільний з сином бізнес у Чорногорії, продаж нерухомості та один з будинків дружини у США.

Про це повідомляється у розслідуванні Іллі Лукаша для програми ЦРУ на 24 каналі.

Згідно з декларацією Згуровського за 2017 рік, його річний прибуток склав 3 мільйони гривень. Він також вказав у декларації будинок 287 кв. м., ділянку під Києвом, дві автівки і заощадження на 1,5 мільйони гривень.

Крім того, Дружина Згуровського Тетяна Померанцева, яка є громадянкою США, володіє будинком на 150 кв. м. у американському штаті Каліфорнія.

Журналісти з'ясували, що Михайло Згуровський та його син Олександр Згуровський мали у США інші об'єкти нерухомості, а також у травні 2016 року продали дві земельні ділянки в окрузі Ескондідо у Каліфорнії за 500 тисяч доларів.

Зазначається, що 31 травня 2016 року вони також продала сусідній з ділянками будинок на 300 кв. м. за 840 тисяч доларів, проте в декларації ректора відсутня інформація про продаж американської нерухомості.

У жовтні 2017 року син ректора Олександр Згуровський продав у сусідньому окрузі штату Каліфорнія – Лейксайд – будинок майже на 400 кв. м. за 659 тисяч доларів.

Підрахунок доходів із декларації ректора показує, що на купівлю цієї нерухомості Згуровському довелося б збирати кошти понад 10 років.

Тетяна Померанцева також з 2011 року є співвласницею будинку на 200 кв.м. на курорті Сан-Франциско, який сайти з продажу нерухомості оцінюють майже у півмільйона доларів. В декларації чоловіка ця нерухомість також не вказана.

За даними журналістів, Михайло та Олександр Згуровські також є співзасновниками та співвласниками інвестиційно-будівельної компанії Sky Development у місті Нікшич в Чорногорії, яка займається продажем нерухомості у Балканських горах. Бізнес оцінюється у мільйони євро.

"На сайті Sky Development вказано український номер телефону. Представник ЦРУ зателефонував за цим номером і як потенційний покупець квартири домовився про зустріч у Києві. На неї разом з представником компанії прийшов і сам Олександр Згуровський, який є директором Sky Development", – йдеться у повідомленні.

Він підтвердив, що його компанія займається будівництвом, а забудовником є консул Предраг Міловіч, що надає "певний рівень протекції". В той же час Згуровський-молодший відмовився від офіційних коментарів.

Інформації про бізнес в Чорногорії теж немає у декларації ректора Згуровського.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: