fbpx
Сьогодні
12:30 19 Жов 2018

Геращенко хоче, аби правоохоронці розслідували вбивство ватажка "ДНР" Захарченка

Віце-спікер парламенту Ірина Геращенко заявила, що українські правоохоронці мають відкрити кримінальне провадження відносно вбивства ватажка "ДНР" Олександра Захарченка.

Про це вона сказала під час години запитань до уряду у Верховній раді.

За її словами, напередодні вона разом і колегою Марією Іоновою отримали відповідь від Міністерства внутрішніх справ щодо відсутності відповідного кримінального провадження з цього приводу.

"Не була заведена кримінальна справа відносно вбивства громадянина України, яким би він не був злочинцем, Захарченка. І так само не була заведена кримінальна справа відносно того, що слідчий комітет Росії проводить якісь слідчі дії на території Донецька, оскільки це окупована територія", – сказала вона.

Геращенко зазначила, що після інциденту з масовим вбивством у Керчі українська прокуратура відкрила кримінальне провадження, але не зробила того самого, коли в окупованій Горлівці діти підірвалися на міні і коли вбили громадянина України Захарченка.

"І коли вчора держдума Російської федерації у якомусь брєду шизофренічному робить агресивні заяви відносно того, що начебто на Україні кров вбитого ними ж Захарченка, нам немає що відповісти з цього приводу", – поскаржилася віце-спікер.

Політик наголосила на тому, що окуповані Донецьк, Луганськ та Крим, це українська територія і закликала правоохоронців відкривати кримінальні справи по кожному вбивству, щоб сформувати відповідний реєстр і позиватися до міжнародних судів.

31 серпня ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка було вбито внаслідок вибуху в центрі Донецька. Згодом у "ДНР" заявили, що в результаті вибуху загинули двоє людей, дев'ять – постраждали.

У Росії у вбивстві Захарченка звинуватили Україну. Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу у зв'язку з убивством Захарченка за статтею "акт міжнародного тероризму" (ст. 361 КК РФ).

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: