fbpx
Сьогодні
13:12 12 Жов 2018

Московський патріархат образився на Клімкіна і назвав його "агентом Кремля"

Представники Української православної церкви Московського патріархату незадоволенні словами міністра закордонних справ  Павла Клімкіна про те, що їм немає місця в Україні.

Про це 12 жовтня повідомляє прес-служба УПЦ МП.

"Вдаючись до недолугих роздумів щодо церковно-історичних подій сивої давнини, міністр дозволяє собі цілу низку звинувачень на адресу конфесії, яка об'єднує українців", – заявляють в УПЦ.

У відомстві московського патріархату вважають, що Клімкін публічно закликав до репресивних заходів щодо церкви, незважаючи на "мільйони віруючих українців".

Представники церкви зауважують, що заява Клімкіна з'явилась в той час, коли президент України Петро Порошенко назвав "московською агентурою" кожного, хто закликає відбирати храми УПЦ, що, відповідає ідеї очільника МЗС – позбавити можливості на існування церкви МП в Україні.

"Допис на тему, далеку від прямих обов'язків міністра, посіяв сумнів у тому, на справді агентом якої держави є міністр закордонних справ України пан Клімкін", – пишуть у прес-службі.

Також в УПЦ МП стверджують, що такі заклики містять ознаки розпалення міжконфесійної ворожнечі та дискримінації за релігійними переконаннями.

11 жовтня Клімкін в блозі "Української правди" написав, що Московському патріархатові взагалі нічого робити в Україні, бо це канонічна територія Вселенського патріархату, а УПЦ МП з історичної точки зору заснована на порушенні канону і є результатом узурпації.

Також він написав, що церква України завжди була канонічною територією Вселенського Патріархату, але всі питання відпадуть після надання Томосу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: