fbpx
Сьогодні
12:12 08 Жов 2018

Український виробник обманював споживачів, видаючи данську червону ікру за російську

Антимонопольний комітет взявся за компанію "СВ-Імпекс Ко", яка видавала червону ікру зі США та Данії за продукт російського походження.

Про це Укрінформу повідомили в юридичній компанії ADS Legal Group.

Виробник маркував закуплену в Данії та США червону ікру позначками, що створювали враження про російське походження продукту.

"Так, як з'ясували у відомстві, ПП "СВ-ІМПЕКС КО", яке і здійснює виробництво продукції "Ікра червона лососева зерниста", на упаковках товару розміщує написи та малюнки, які вказують на місце походження продукту та можуть ввести в оману споживачів, зокрема, зображено: півострів Камчатка, острів Сахалін, затока Аніва та розміщено написи "Камчатка", "Сахалин", "Анива", "Курильская гряда", "Парамушир", – йдеться в повідомленні.

Однак, як встановило відділення антимонопольного комітету, починаючи з вересня 2016 року до сьогодні підприємство виготовляє та реалізує "Ікру червону лососеву зернисту" в асортименті із сировини, яка не має стосунку до географічних місць, зазначених на етикетках.

Натомість підприємство має укладені договори на імпорт сировини, з якої вироблялась та виробляється вказана продукція, з такими країнами як Данія та США.

"Таким чином, Київське тервідділення АМКУ рекомендувало ПП "СВ-Імпекс Ко" припинити дії, які містять ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, у вигляді поширення неправдивої інформації на етикетках упаковок продукції, шляхом приведення оформлення етикеток у відповідність до вимог законодавства", – зазначили в ADS Legal Group.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: