fbpx
Сьогодні
09:45 05 Жов 2018

Росія не змогла продати Індонезії винищувачі Су-35 через санкції США

Індонезія відкладає закупівлю російських винищувачів Су-35 через санкції США, які можуть бути накладені на країну за співпрацю з "Рособоронекспортом".

Про це пише "Коммерсантъ".

Як зазначає видання, в Джакарті очікували надходження першої з 11 машин вже в жовтні, але США так і не дали Індонезії гарантій не застосовувати обмежувальні заходи.

Про складнощі, що виникли з реалізацією індонезійського контракту, розповіли два топ-менеджера підприємств російської оборонної промисловості і підтвердило джерело, близьке до апарату уряду.

За їх словами, договір на поставку 11 винищувачів Су-35 зберіг свою юридичну силу, але його реалізація буде відстрочена.

Це пов'язано з санкціями проти Росії CAATSA, які можуть бути накладені на будь-кого за співпрацю з компаніями, які потрапили під санкції США.

В даному випадку такою компанією виступає "Рособоронекспорт".

"Ситуація неприємна, але ніяк не критична. Ми в постійному контакті з нашими індонезійськими партнерами, шукаємо шляхи виходу з ситуації ", – заявив один зі співрозмовників видання.

У "Рособоронекспорті" і Федеральній службі по ЗТЗ від офіційних коментарів утрималися.

Індонезія підписала контракт на ескадрилью Су-35 в лютому 2018 року, ставши другим іноземним замовником винищувача даного типу (першу експортну угоду на 24 машини загальною вартістю понад $2 млрд було підписано в листопаді 2015 року з Китаєм).

Як повідомлялося, у вересні США ввели санкції проти Китаю за покупку у РФ 10 бойових літаків СУ-35 в 2017 році і ракет для наземних ракетних комплексів С-400 в 2018 році.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: