fbpx
Сьогодні
14:01 03 Жов 2018

Завтра МЗС передасть Угорщині ноту про висилку угорського консула, - Клімкін

МЗС України завтра передасть Будапешту ноту, у якій проінформує про висилку угорського консула, який роздавав паспорти у Береговому.

Про це на прес-конференції у Києві повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає Рубрика.

"Я запропонував Петерові Сійярто його (консула) відкликати… Якщо цього не відбудеться, а я так розумію, що це не відбудеться з причини угорської позиції, відповідно завтра ми передамо угорській стороні ноту про те, що він (консул у Береговому) має залишити свою роботу в Україні і, відповідно, Україну. Цей план багато разів оголошений", – зауважив міністр.

"Далі ми будемо вести дуже серйозні переговори з нашими угорськими партнерами, переговори непрості", – додав глава української дипломатії.

За словами Клімкіна, Україні необхідно, зі свого боку, докласти усіх зусиль, аби "перехопити ініціативу" на Закарпатті: зупинити контрабанду та потік еміграції українців з регіону.

Нагадаємо, на Закарпатті в місті Берегове консульство Угорщини видавало українцям паспорти і після складання ними присяги на вірність угорській державі наказувало тримати у таємниці факт отримання другого громадянства.

Згодом у МЗС Угорщини заявили, що українці не порушують жодних законів, приховуючи факт отримання другого громадянства. МЗС також відмовилося відкликати консула з міста Берегове.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: