fbpx
Сьогодні
15:05 03 Жов 2018

Трамп у шахрайський спосіб отримав $400 млн спадщини, - The New York Times

Президент США Дональд Трамп отримав щонайменше $413 мільйонів у сучасному еквіваленті від імперії нерухомості його батька, значна частина з яких – через податкові ухиляння в 90-х роках.

Про це йдеться у розслідуванні The New York Times.

"Президент Трамп брав участь у сумнівних схемах оподаткування протягом 90-х років, включно з випадками прямого шахрайства, що значно збільшило долю, яку він отримав від своїх батьків", – зазначається у розслідуванні.

Водночас Трамп заявляв, що не отримав від свого батька, будівельника Нью-Йорка Фреда Т. Трампа майже жодних коштів.

Однак журналісти NYT з посиланням на "велику кількість конфіденційних податкових декларацій та фінансових звітів" стверджують, що Трамп від дитячого віку і по сьогоднішній день отримав щонайменше у сучасному еквіваленті 413 мільйонів доларів з імперії нерухомості його батька.

"Значну частину цих грошей Трамп отримав, тому що він допомагав батькам ухилятися від податків. Він, його брати і сестри створили фіктивну корпорацію, щоб замаскувати мільйони доларів у подарунки від своїх батьків, показують записи та інтерв'ю", – розповідають журналісти.

У NYT з посиланням на отримані дані наголошують, що Дональд Трамп допоміг своєму батьку зробити неправильні податкові відрахування, завдяки чому вони не сплатили мільйони доларів податків.

"Він також допоміг виробити стратегію недооцінки батьківської нерухомості на сотні мільйонів доларів у податкових деклараціях, різко зменшивши податковий рахунок, коли це майно передали йому та братам і сестрам", – зазначається у розслідуванні.

Батьки президента Фред та Мері Трамп передали своїм дітям понад 1 мільярд доларів, за що повинні були б заплатити щонайменше 550 мільйонів доларів за 55-відсотковою податковою ставкою, яка накладається у США на подарунки та спадщину.

Однак журналісти стверджують, посилаючись на отримані дані, що батьки Дональда Трампа заплатили податки на загальну суму 52,2 мільйона доларів або близько 5 відсотків.

Журналісти NYT просили Дональда Трампа прокоментувати цю інформацію, однак він декілька разів відмовлявся це робити.

Натомість адвокат президента США Чарльз Дж. Хардер надав письмову заяву після того, як журналісти видання надіслали детальний опис своїх висновків.

"Заяви The New York Times про шахрайство та ухилення від сплати податків є 100 відсотків помилковими і такими, що дискредитують президента. Не було ніякого шахрайства або ухилення від сплати податків. Факти, на яких Times базує свої хибні твердження є надзвичайно неточними", – йдеться у заяві захисника Трампа.

Крім того, він стверджує, що Трамп делегував податкові стратегії родичам та фахівцям з питань оподаткування.

"Президент Трамп практично не мав ніякого відношення до цих питань. Ці справи були розглянуті іншими членами сім'ї Трампа, які самі не були експертами, і тому повністю покладалися на вищезгаданих ліцензованих фахівців, щоб забезпечити повне дотримання закону", – стверджує адвокат Трампа.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: