fbpx
Сьогодні
14:02 29 Вер 2018

Порошенко заявив, що більшість у Радбезі ООН за миротворчу місію на Донбасі, однак має сумніви, що це станеться

Фото АПУ

Президент України Петро Порошенко заявив, що не може назвати приблизні терміни рішення про миротворчу місію на Донбасі.

"Буду відвертим, я не можу сьогодні назвати навіть приблизні терміни рішення про миротворчу місію. І навіть не можу впевнено прогнозувати, що воно станеться. Але це точно те, що потрібно Україні. Мегаскладність цього завдання не означає, що ми не повинні над ним працювати", – сказав він під час виступу на економічному форумі в Харкові.

Глава української держави зазначив, що миротворці на сході України – це "ще не мир, але вже і не війна".

"Миротворці ООН на всій території окупованого Донбасу з виходом на неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону гарантують припинення активних бойових дій", – підкреслив Порошенко.

"З нами зараз США, з нами зараз Великобританія, Франція (3 з 5 постійних членів Ради безпеки ООН), ведеться інтенсивний діалог з Китаєм, який точно не буде проти. Більшість членів Ради безпеки ООН також "за", про це свідчать переговори, які я провів вчора і позавчора. Лише одна країна проти – Російська Федерація", – зазначив він.

Порошенко також нагадав, що Україна, США, Німеччина, Франція готові внести спільну резолюцію про миротворців на розгляд Радбезу ООН.

" І якщо Росія скористається правом вето, це буде її викликом не лише Україні, а всій світовій спільноті", – резюмував він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: