fbpx
Сьогодні
12:29 26 Вер 2018

Режим Асада в Сирії за підтримки РФ знову бомбардує цивільних забороненими бомбами

Урядові війська Сирії режиму Башара аль-Асада знову почали бомбардувати мирних мешканців в провінції Ідліб – останньому оплоті антиурядових повстанців.

Про це повідомляє правозахисника організація Amnesty International.

"Уряд Сирії за підтримки Росії активізував незаконні обстріли мирного населення провінції Ідліб із застосуванням заборонених на міжнародному рівні касетних боєприпасів та некерованих бочкових бомб", – йдеться у повідомленні.

Так, з 7 по 10 вересня було зафіксовано не менше 13 ударів, від яких загинули 14 мирних громадян, ще 35 отримали поранення.

Один з жителів, чий будинок був розташований приблизно за 900 метрах від місця бомбардування, розповів, що чув численні вибухи.

"Спочатку я кинувся до шкіл, які постраждали від авіаударів. Там побачив двох дівчаток з осколковими пораненнями. Як мені потім сказали, вони вчаться у сьомому класі. Коли почали бомбити вони були зовні, але інші школярі були всередині", – говорить чоловік.

По всьому дитячому майданчику лежали дрібні елементи касетних боєприпасів, які могли щомиті вибухнути. Сам корпус снаряда впав поряд зі школою.

Троє людей із села Хабит розповіли Amnesty International, що 10 вересня сирійські урядові війська скинули кілька бочкових бомб з вертольотів. Бочкові бомби некеровані, кожна з них містить як мінімум сто фунтів вибухівки, і ними практично неможливо вразити якусь конкретну ціль – це зброя, яка розрахована на ураження по площі.

Безліч цивільних об'єктів в різних районах Сирії були зруйновані саме таким чином.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: