fbpx
Сьогодні
12:39 25 Вер 2018

Суди ігнорують третину проваджень НАБУ щодо топ-корупції

Суди продовжують масово ігнорувати справи Національного антикорупційного бюро України щодо топ-корупції.

Про це повідомляє прес-центр НАБУ.

"З-поміж 155 кримінальних проваджень, в яких детективи НАБУ завершили досудове розслідування, а прокурори САП скерували обвинувальний акт до суду, у 49 провадженнях навіть не відбулося підготовче засідання, на якому справу мають призначити до розгляду по суті", – пише бюро.

Деякі зі справ перебувають у канцеляріях судів понад 1,5 року.

"Зокрема, у об'єднаному провадженні за фактом завдання збитків "Державній продовольчо-зерновій корпорації України" з грудня 2016 року не може відбутися засідання з причин неявки учасників процесу, проблем з визначенням підсудності, або відводу колегії суддів", – повідомляє відомство.

Крім того, уже 22 місяці – з листопада 2016 року – не може розпочатися розгляд справи так званих "тернопільських прокурорів".

"З понад півтора сотні справ НАБУ та САП, лише у 33 є судові рішення, причому лише у двох справах було винесено вирок, пов'язаний з позбавленням волі: трьох осіб засуджено до реального покарання", – повідомляє бюро.

Там наголошують, що за відсутності вироків у справах стосовно топ-корупції, у дохід держави не можуть бути повернуті арештовані під час розслідування кошти та майно.

"Саме тому Національне бюро наголошує на якнайшвидшому початку роботи Вищого антикорупційного суду, який зможе поставити крапку у розслідуваннях НАБУ та САП", – підсумували антикорупціонери.

НАБУ інфографіка

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: