fbpx
Сьогодні
12:14 20 Вер 2018

Майже 80% програмного забезпечення в Україні є піратським, - Microsoft

В Україні 80% програмного забезпечення, встановленого на персональних комп'ютерах, не має необхідних ліцензій.

Про це AIN.UA повідомили представники прес-офісу "Microsoft Україна".

Для порівняння, в США цей показник використання піратського софту становить лише 15%.

У дослідженні також наводяться дані за обсягом і вартості неліцензійного ПЗ, встановленого на персональних комп'ютерах в більш ніж 110 країнах світу. Так в Україні,  вартість всього ПЗ встановленого без ліцензій за 2017 рік, склало $108 млн.

У грошовому еквіваленті Україна на п'ятому місці найбільших "піратів" після Росії ($1,2 млрд), Польщі ($ 447 млн), Румунії ($ 161 млн) і Чехії ($ 149 млн) у Європі.

В цілому проникнення піратського ПЗ в регіоні Центральної таСхідної Європи становить 57%, що приблизно дорівнює показникам в Азії, Латинській Америці та Африці.

Найнижчий рівень піратства, спостерігається в країнах Північної Америки (16%) і Західної Європи (26%), що впливає на загальносвітову статистику: в цілому по світу використання піратського софту становить 37%.

За підрахунками зараження неліцензійного ПЗ шкідливими програмами обходиться компаніям по всьому світу в $359 млрд на рік.

Піратство

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: