fbpx
Сьогодні
19:06 14 Вер 2018

Український “Кентавр”: у Києві презентували катер, який охоронятиме морські кордони

У Києві презентували десантно-штурмовий катер "Кентавр". Він перевозитиме десантників та патрулюватиме річки й прибережні морські акваторії.

"Ми очікуємо від національної промисловості сучасні ракетні катери – це суттєво посилить бойові спроможності ВМС України. Пріоритетним залишається створення всього спектру морських суден. Україна крок за кроком наполегливо та системно стає повноцінною морською державою", – заявив міністр оборони Степан Полторак під час презентації катера у "Кузні на Рибальському".

Десантно-штурмовий катер проекту 58181 "Кентавр" будували на столичному заводі "Кузня на Рибальському". Його розробила науково-дослідна установа Миколаєва на базі малих броньованих артилерійських катерів проекту 58155 "Гюрза-М".

"Кентавр" озброєний двома пусковими установками 80-міліметрової реактивної системи залпового вогню, двома бойовими модулями з кулеметами калібром 12,7 міліметра та 40-міліметровим гранатометом. На катері встановили систему для димових завіс.

Повна водотоннажність судна – 47 тонн. Завдовжки катер 24,3 метра, завширшки – 4,8, його осадка – метр.

Судно може працювати автономно протягом п'яти діб і розвивати швидкість у 50 вузлів (приблизно 92,6 кілометрів на годину). Максимальна дальність плавання "Кентавра" – щонайменше 500 морських миль (приблизно 920 кілометрів).

До екіпажу ввійдуть п'ятеро осіб.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: