fbpx
Сьогодні
17:17 08 Вер 2018

Хімічні викиди в окупованому Криму: МЗС готує звернення до Організації із заборони хімічної зброї

Міністерство закордонних справ спрямує звернення до міжнародної Організації із заборони хімічної зброї через ситуацію на кримському Титані.

Про це повідомила речниця МЗС України Мар'яна Беца, передає 5 канал.

Відповідний документ направлять, як тільки з'являться результати експертиз щодо реального стану хімічного забруднення в окупованому Криму.

Речниця зазначила, що відповідальність за ситуацію із заводом Кримський титан повністю лежить на Російській Федерації.

"Ми звичайно засуджуємо всі ці дії і нам потрібно для передачі в Організацію із заборони хімічної зброї повний пакет документів. Ми збираємо з усіх причетних, компетентних органів всю інформацію, всі матеріали, всі докази. Нам потрібна експертна оцінка наших відомств, і як тільки ми отримаємо їх, я думаю, це буде найближчим часом. Ми одразу передамо це в Організацію із заборони хімічної зброї", – заявила вона.

Нагадаємо, кількість прикордонників, які звернулися за допомогою до лікарень через викиди заводу Титан в окупованому Криму, зросла до 61.

У МінТОТ заявили, що необхідності в евакуації населення з близьких до адмінмежі з окупованим Кримом районів Херсонської області немає, оскільки випадків отруєння в області не виявлено. Проте з метою профілактики та попередження можливих негативних наслідків для здоров'я дітей приблизно 2000 осіб відправлять до Скадовська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: