fbpx
Сьогодні
15:43 06 Вер 2018

НБУ підвищив облікову ставку до 18%

Правління Національного банку ухвалило рішення про підвищення облікової ставки до 18%.

Про це на брифінгу заявив голова НБУ Яків Смолій, повідомляє Укрінформ.

"Ми вирішили збільшити облікову ставку, адже відбувається суттєве посилення зовнішніх ризиків, які можуть завадити зниженню рівня інфляції", – сказав Смолій.

За його словами, мова йде про посилення тиску на валюти країн, що розвиваються через відплив капіталу.

"Крім того, зростають ризики погіршення кон'юнктури на світових товарних ринках через ескалацію широкомасштабних торговельних конфліктів", – сказав Смолій.

Разом з тим він зазначив, що прогноз щодо зниження рівня інфляції в Україні є позитивним.

"Проведення більш жорсткої монетарної політики дозволить нівелювати вплив цих ризиків і повернути інфляцію у межі цільового діапазону у кінці 2019 року та досягти середньострокову ціль – 5% – у 2020 році", – наголосив голова НБУ.

За його словами, у липні інфляція становила 8,9% у річному вимірі, впритул наблизившись до цільового діапазону 6,5% +/- 2% на кінець третього кварталу. У серпні інфляція також залишалася близько до цієї позначки.

Це вже четверте з початку року підвищення облікової ставки. Правління Національного банку України прийняло рішення підвищити облікову ставку до 16% річних з 26 січня 2018 року, до 17% річних – із 2 березня 2018 року, до 17,5% річних – із 13 липня 2018 року.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: