fbpx
Сьогодні
10:09 03 Вер 2018

Дипломатів США на Кубі ймовірно атакували мікрохвильовою зброєю, - NYT

Згідно з новою доповіддю щодо так званих "акустичних атак" на дипломатів США на Кубі, мова ймовірно йде про мікрохвильову зброю.

Про це повідомляє The New York Times.

Директор Центру травм мозку та його відновлення з університету Пенсільванії сказав видання, що мікрохвилі можуть вразити мозок, змусивши його "чути" звуки. Цей феномен відомий під назвою ефект Фрея, названий на честь американського вченого Аллана Фрея.

За його словами, саме це швидше за все і викликало травмування дипломатів на Кубів.

У свою чергу, Державний департамент повідомив Fox News, що розслідування щодо нападів на посольство все ще триває.

Видання нагадує, що низка дипломатів США на Кубі постраждали внаслідок, як спочатку вважалося, "акустичних атак" – дипломати чули гучні шуми, дзвін у вухах, дзижчання та інші звуки.

"Напад за допомогою мікрохвиль найкраще пояснює повідомлення про травми і хвороби від болючих звуків, на відмінно від акустичних атак та вірусних інфекцій", – зазначає видання.

Ці інциденти привели раніше до дипломатичного розриву між Гаваною і Вашингтоном.

Сполучені Штати заявили, що не знають, хто стоїть за цим, але стверджують, що Куба несе відповідальність за захист всіх дипломатів на своїй землі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: