fbpx
Сьогодні
20:36 01 Вер 2018

В Україні стартував рік французької мови

З 1 вересня 2018 року в Україні стартує рік французької мови.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

"На сьогодні в нас існує 49 шкіл з поглибленим вивченням французької мови та 1 тис. 220 закладів, де її вивчають як предмет. Нам здається, що важливо зробити акцент на тих закладах та педагогах, що навчають школярів французькій мові як другій іноземній. У спеціалізованих закладах у нас і так все більш ніж добре, а саме вчителі, що навчають французькій як другій іноземній, мають досконало вміти зацікавити дитину та заохотити її вивчати мову. Гадаю, відкриття можливостей для підвищення кваліфікації таких вчителів було б додатковим поштовхом", – зазначила міністр освіти Лілія Гриневич.

Міністр наголосила, що сьогодні для поширення франкофонії неймовірно важливою є підготовка вчителів в педагогічних вишах.

Серед можливостей для підтримки Року французької мови в Україні – заохочення переможців олімпіад з французької мови та підтримка вчителів французької мови, що отримають перемогу у відповідній номінації конкурсу Учитель року.

Окремими напрямами роботи в межах Року французької мови може стати розширення кількості пришкільних літніх мовних таборів, створення онлайн курсу для вчителів французької мови, а також проведення спільних заходів, де вчителі французької з усієї України зможуть вільно спілкуватися та обмінюватися досвідом.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: