fbpx
Сьогодні
13:07 30 Сер 2018

Конфлікт США та Канади загрожує Україні, - посол

Загострення відносин між США і Канадою може завдати удару по інтересам України.

Про це заявив посол України в Канаді Андрій Шевченко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Для України дуже важливо, щоб між нашими стратегічними партнерами було розуміння. Тому загострення відносин між Канадою та Сполученими Штатами або навіть торговельна війна – це загроза для України", – наголосив він.

Шевченко пояснив, що напруженість між США і Канадою послаблює єдність між ключовими партнерами України в рамках антиросійської коаліції.

На його думку, лідер Росії Володимир Путін лише мріє про це – бачити як партнери України на міжнародній арені "гризуться" між собою.

"Чим більше Канада й Америка вестимуть торговельну війну одна з одною, тим менше вони матимуть часу, сил та енергії для того, щоб вирішувати проблему, якою є Російська Федерація", – підсумував Шевченко.

Зазначимо, раніше стало відомо, що Сполучені Штати та Мексика домовилися кардинально змінити Північноамериканську угоду про вільну торгівлю (NAFTA).

Зокрема, нові домовленості посилюють тиск на Канаду, від якої вимагають погодитись з новими положеннями щодо торгівлі автотранспортними товарами та врегулюванням суперечок, щоб залишатися частиною договору.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: