fbpx
Сьогодні
Відео 15:41 29 Сер 2018

За "Оскар" від України позмагається фільм "Донбас", який отримав нагороду в Каннах

Національним претендентом від України на "Оскар" в номінації "Кращий іноземний фільм" став "Донбас".

Про це повідомляє УНІАН.

Фільм "Донбас" режисера Сергія Лозниці виборов право представляти Україну серед таких фільмів як: "Ворота" Володимира Тихого, "Вулкан" Романа Бондарчука, "Коли падають дерева" Марисі Нікітюк, "Міф" Леоніда Кантера та Івана Яснія і "Киборгів" Ахтема Сеітаблаєва.

Згідно з регламентом, рішення про те, який фільм висувати на "Оскар", приймається в результаті голосування: кожен член комітету, який в цьому році бере участь в засіданні, голосує за фільм, після підрахунку балів кожному фільму додається по балу за наступні пункти: участь в кінофестивалі класу "А" в одній з конкурсних програм, приз на кінофестивалі класу "А", рецензії в одному з профільних видань: Variety, Hollywood Reporter, Screen.

Зараз йде формування лонг-листа претендентів в номінації "Кращий іноземний фільм" – кожна країна висуває по фільму. До січня в Американської кіноакадемії сформують шорт-лист з 9 фільмів, а у фінальній номінації дійде тільки п'ять картин.

Церемонія нагородження "Оскар-2019" відбудеться 24 лютого.

Нагадаємо, що фільм "Донбас" українського режисера Сергій Лозниці отримав премію за кращу режисуру на конкурсі Каннського кінофестивалю "Особливий погляд".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: