fbpx
Сьогодні
22:28 29 Сер 2018

Музикальний ефект: вчені розповіли про користь прослуховування треків під час тренування

Фото kikovic/Depositphotos

Британські вчені визначили, як прослуховування музики під час тренування впливає на здоров'я людини. Зокрема, фахівці з'ясували, що музика сприяла зниженню втоми і підвищувала ефективність тренування.

В ході дослідження вчені Лондонського університету Брунеля запропонували учасникам слухати під час тренування композицію Марвіна Гея I Heard It Through the Grapevine, пише The Independent.

В результаті їм вдалося встановити, що прослуховування музики призвело до стимуляції в області мозку, відповідальної за почуття втоми.

Учасники дослідження відзначили, що під час прослуховування музики вони відчували себе менш втомленими, а тренування проходило швидше і легше.

«Музика – дуже потужний слуховий стимул, який, як показує наше дослідження, може використовуватися для зниження втоми і інших негативних фізичних відчуттів, пов'язаних з фізичним навантаженням», – говорить один з авторів дослідження, доктор Марсело Більяссі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: